Min utbildning

Min utbildning

Jag heter Eva Björndahl och jag har gått den 1-åriga hästfysioterapeututbildningen hos EquiCare AB. Sedan våren 2013 arbetar jag som diplomerad hästfysioterapeut.

EquiCare har utbildat hästfysioterapeuter sedan 1994 och är idag en av de största utbildarna i Sverige. Deras utbildning inom hästfysioterapi fokuserar på att ge breda kunskaper inom sådana områden där häst och ryttare påverkar varandra och där skador lätt kan uppstå.
Utbildningen är inriktad på problemlösning och behandling av skador. Den är godkänd av Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin (SFKM) och Branschrådet Komplementärmedicin (BKM).

Som diplomerad hästfysioterapeaut behandlar man hästar med rörelsestörningar, smärtor och andra problem i muskler, ligament, senor och leder. Man arbetar komplementärmedicinskt dvs med metoder som är accepterade inom den vanliga veterinärmedicinen såsom manuella terapier och laser. Man arbetar också förebyggande för att eliminera orsaker till problem, alltså inte enbart med att behandla symptomen. Sadelinpassning, foderlära och foderstatsberäkningar, coaching av ryttare och träningslära är också delar som en hästfysioterapeut arbetar med.

Välkommen att kontakta mig för en konsultation.